Barney krijgt klop van Anderson op Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om ook zijn tweede groepswedstrijd in de Grand Slam of Darts te winnen. In een wedstrijd van zeer hoog niveau verloor hij met 5-3 van Gary Anderson. Michel van der Horst verloor ook zijn tweede wedstrijd.  

Van Barneveld had met 106 wel een beter moyenne dan Anderson, die tot 103 kwam. Het bleek echter niet genoeg. Een dag eerder won Barney het eerste groepsduel tegen de Engelsman Andy Boulton met 5-0. Maandagavond kan Van Barneveld zich alsnog plaatsen voor de volgende ronde als hij Larry Butler verslaat. 

Van der Horst nam het op tegen jeugdwereldkampioen Keegan Brown. De hele wedstrijd ging het gelijk op, waarbij Brown onder andere 103 en 136 uitgooide om op 3-2 te komen. Brown liep uit naar 4­3 en miste enkele matchdarts waardoor Michel van der Horst toch nog gelijk kon komen. Met een 115-finish was het toch Brown die aan het langste eind trok en zijn eerste overwinning noteerde.

Vanavond staat er onder andere een Nederland - België op het programma tussen Michael van Gerwen en Kim Huybrechts. Jelle Klaasen speelt tegen Martin Adams en Mark Oosterhuis neemt het op tegen Steve West. 

Uitslagen groepen E t/m H - tweede speelronde

Groep Darter Darter Uitslag
E Gary Anderson Raymond van Barneveld 5-3
E Andy Boulton Larry Butler 4-5
F Keegan Brown Michel van der Horst 5-4
F James Wade Mark Webster 5-1
G Terry Jenkins Geert de Vos 5-0
G Robert Thornton Jonny Clayton 5-2
H Phil Taylor Robbie Green 5-2
H Rowby-John Rodriquez Martin Phillips 5-2

Standen in de groep.

Programma groepen A t/m D - zondagavond

Steve West v Mark Oosterhuis
Ian White v Steve Beaton
Wayne Jones v Andy Fordham
Mervyn King v Scott Mitchell
Adrian Lewis v Michael Smith
Michael van Gerwen v Kim Huybrechts
Jelle Klaasen v Martin Adams
Peter Wright v Dave Chisnall