Nieuwe denktank NL2025 van start

In Rotterdam wordt zaterdag het startschot gegeven voor NL2025, een nieuwe denktank die ideeën wil vergaren en mensen bijeen wil brengen voor 'een betere toekomst van Nederland'. Het platform heeft drie aandachtsgebieden: excellent onderwijs, duurzame groei en de vitale samenleving.

In de denktank zitten tachtig 'aanjagers': kopstukken uit de sport, de cultuur en het bedrijfsleven. Onder hen zijn oud-schaatser Erben Wennemars, oud-politica en tv-presentatrice Erica Terpstra, directeur van de Hermitage Cathelijne Broers, voormalig premier Jan Peter Balkenende en de topmannen van Philips, DSM, Ahold en Rabobank.

Het plan voor het platform ontstond op het World Economic Forum in Davos, zegt Philip-topman Frans van Houten zaterdag in Het Financieele Dagblad. "Als je iets met elkaar wilt bereiken, is het goed krachten te bundelen (..) We willen onze schouders zetten onder goede, bestaande initiatieven. En ze groter maken zodat ze meer impact krijgen."

Het platform presenteert zich zaterdag tijdens de Nationale Schoolleiders Top in Rotterdam, waar 'schoolleiders en mensen van buiten het onderwijs kennis en inspiratie delen', meldt de website van NL2025.

Nieuwe denktank NL2025 van start
Nieuwe denktank NL2025 van start (Foto: ANP)