LeBron James opnieuw beslissend

LeBron James blijft het team van de Cleveland Cavaliers inspireren. De 30-jarige Amerikaan, die vorige week Kobe Bryant afloste als jongste basketballer in de NBA met meer dan 25.000 punten, had een belangrijk aandeel in de overwinning op de Philadelphia 76'ers: 108-102. Naast 31 punten was hij ook nog goed voor dertien assists. Richard Jefferson, Mo Williams, Timofey Mozgov en Kevin Love kwamen ook in de dubbele cijfers.

Eveneens belangrijk was James Jones. De veteraan schold in de rust zijn teamgenoten de huid vol omdat de 'Cavs' ook ditmaal moeite hadden met de concentratie. De tirade hielp. "Die kwam aan", bekende Love. Ook de grote James voelde zich aangesproken. "J.J. ging tekeer tegen ons allen en wij gaven gehoor."

De sterspeler bereikte opnieuw een mijlpaal. Een dunk voor rust betekende zijn negenduizendste velddoelpunt. Negentien collega's gingen James voor, vier zijn nog actief in de NBA: Bryant, Kevin Garnett, Tim Duncan en de Duitser Dirk Nowitzki.

Bryant

Bryant raakte zijn record dan wel kwijt aan James, scoren kan hij nog altijd. Met onder meer achttien punten hielp hij de Los Angeles Lakers, met vier nederlagen beroerd gestart, aan de eerste overwinning van het seizoen. De puntloze Brooklyn Nets waren het slachtoffer: 104-98. Bryant moest wel even op gang komen. Zijn eerste zes schoten gingen mis, zijn eerste punt was een vrije worp in het begin van het tweede kwart.

Aan de zegereeks van de Toronto Raptors kwam een einde. Orlando Magic was daarvoor verantwoordelijk: 92-87. In het spannende vierde kwart kwamen de teams zes keer op gelijke hoogte.

Alle uitslagen van vrijdag:

Orlando - Toronto 92 - 87
Boston - Washington 118 - 98
Brooklyn - LA Lakers 98 - 104
Cleveland - Philadelphia 108 - 102
New York - Milwaukee 92 - 99
Indiana - Miami 90 - 87
New Orleans - Atlanta 115 - 121
Phoenix - Detroit 92 - 100
Golden State - Denver 119 - 104
Sacramento - Houston 110 - 116

LeBron James opnieuw beslissend
LeBron James opnieuw beslissend (Foto: ANP)