Brand verwoest autosloperij Vlaardingen

In Vlaardingen heeft vrijdagmorgen een grote brand gewoed bij een autosloperij. De brand brak rond 4.30 uur uit. Het bedrijfsgebouw en een aantal sloopauto's gingen in vlammen op, meldde de veiligheidsregio. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden kregen dan ook het advies om ramen en deuren dicht te houden. Tussen Vlaardingen-West en Maassluis reden geen treinen. Het vuur woedde in de omgeving van het spoor. Wegen in de buurt van de brand aan de James Wattweg werden afgesloten.

Autobanden die uit elkaar klapten door de hitte veroorzaakten explosies. Ook zijn gasflessen geëxplodeerd. De brandweer had moeite met de waterwinning. Daarom kwam er een speciale pomp om over grotere afstand water te kunnen halen. De brandweer had de brand rond 8.00 uur onder controle.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens RTV Rijnmond zijn er een aansteker en een wijnfles met een stukje katoen gevonden op nog geen 10 meter van het bedrijf.

De politie onderzoekt of de spullen iets met de brand te maken hebben. Ze sluit brandstichting niet uit, maar het is te vroeg om die conclusie al te trekken.

Brand verwoest autosloperij Vlaardingen
Brand verwoest autosloperij Vlaardingen (Foto: ANP)