'The Girl With The Dragon Tattoo' krijgt opmerkelijk vervolg

Sinds David Fincher’s boekverfilming The Girl with the Dragon Tattoo uit 2011 is het behoorlijk stil geweest rondom de Engelstalige verfilming van de Zweedse Millennium boekenserie. De film werd goed ontvangen met een 8,6 op Rotten Tomatoes en een 7,8 op IMDb, en ontving vijf Oscarnominaties, waarvan die voor beste montage ook gewonnen werd. De film bracht wereldwijd 232,6 miljoen dollar in het laatje tegenover een budget van 90 miljoen dollar, een reden voor Sony Pictures om haar strategie voor de franchise nog eens goed te overwegen. 

De productiestudio lijkt nu een manier te hebben gevonden om haar Millennium-serie voort te zetten, al is de manier waarop misschien een opmerkelijke. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat in plaats van de boekenreeks van Stieg Larsson te volgen, Sony kiest om The Girl Who Played With Fire en The Girl Who Kicked The Hornet's Nest voorlopig niet te verfilmen, maar het vierde boek in de serie genaamd The Girl in the Spider’s Web naar het witte doek te vertalen. Dit boek verscheen eind augustus en is geschreven door David Langercrantz, omdat Stieg Larsson in 2004 overleed.

THR weet ook te melden dat behalve regisseur David Fincher, beide hoofdrolspelers Rooney Mara en Daniel Craig ook niet zullen terugkeren voor de film. Volgens TheWrap zou Alicia Vikander, onder andere bekend door haar rol als Ava in Ex Machina, de voornaamste kandidaat zijn om Mara op te volgen als hacker Lisbeth Salander. Scenarist Steve Knight zou in beeld zijn voor het script.

Filmposter The Girl with the Dragon Tattoo
Filmposter The Girl with the Dragon Tattoo