The Muppets krijgt alweer een reboot

De nieuwe comedyserie The Muppets, die deze herfst van start ging op het Amerikaanse ABC, ondergaat een aantal veranderingen door het vertrek van showrunner Bob Kushell. Na de winterstop zal de serie een 'soft reboot' krijgen.

Kushell bedacht de nieuwe Muppets-serie samen met The Big Bang Theory-bedenker Bill Prady, maar omdat Prady het druk heeft met die serie, werd Kushell in zijn eentje verantwoordelijk voor het leiden van het productieteam. Prady zelf verdeelt zijn tijd tussen Big Bang en Muppets, en naar verluidt hebben schrijvers het lastig om de wisselende richtingen van Prady en Kushell te volgen. Volgens Deadline is nu van hogerhand besloten Kushell te laten gaan en te vervangen door Kristin Newman, producer van musical-comedy Galavant en voormalig co-executive producer van How I Met Your Mother.

Als gevolg van de wijzigingen achter de schermen wordt de tijd na de gebruikelijke winterstop gebruikt om de serie opnieuw in te richten. Deze pauze vindt vanaf december plaats, als The Muppets tien afleveringen heeft uitgezonden. Wanneer de serie begin volgend jaar terugkeert met wat op dit moment nog zes afleveringen zijn, zal de serie opnieuw worden gelanceerd.

The Muppets is een komedie in de mockumentary-vorm, waar series als The Office, Parks & Recreation en Modern Family bekend mee zijn geworden. Het vertelt over de bekende groep, die samen de fictieve talkshow Up Late with Miss Piggy produceren. Kermit is de showrunner van deze show, en hij wordt ondersteund door onder andere Gonzo, Fozzie Bear, Scooter, Pepe the King Prawn, Rizzo the Rat en Dr. Teeth and the Electric Mayhem als de huisband.

De serie is één van de best gewaardeerde nieuwe shows op de Amerikaanse televisie en is vanaf begin volgend jaar in Nederland te zien bij Veronica.

The Muppets (ABC)