Vettel: "Botsing was race-incident"

Sebastian Vettel kwam gisteren bij de Formule 1 Grand Prix van Mexico niet over de streep. De Duitser belandde na driekwart race in de bandenstapels na een inhaalrace te hebben gereden. In de eerste ronde liep de bolide van de Ferraricoureur een lekke band op na contact met de Red Bull van Daniel Ricciardo. Aanvankelijk was Vettel not amused, maar na afloop van de race trok hij zijn beschuldigingen in.

Vettel: "Ik kwam vandaag niet goed weg bij de start en was na de botsing met Daniel heel erg kwaad, maar ik ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat niemand schuld had aan het incident. Hij kon me duidelijk niet meer ontwijken, omdat hij te snel ging voor de lijn die hij had gekozen. Die dingen kunnen echter gebeuren. Dit hoort bij het racen, al blijft het natuurlijk niet leuk wanneer zoiets je in de eerste bocht overkomt en je nog een hele ronde moet afleggen voor je bij de pits bent."

Bij zijn pogingen om terug te keren aan het front spinde Vettel eerst en belandde even later in de bandenstapels. "Ik hoopte na mijn lekke band op een vroege safety car-periode, maar die kwam er niet. Ik probeerde terug te komen, maar maakte twee fouten. Die laatste fout betekende het einde van mijn race. Ik baal er ontzettend van en ben er niet trots op. Ik probeerde uit alle macht  terug naar voren te komen en pushte daarbij misschien net iets te hard."