[eSports] Winnaar WK League of Legends bekend

Het vijfde seizoen van League of Legends zit er voor de professionele gamers vandaag officieel op. De finale van het wereldkampioenschap tussen SKT Telecom T1 en Koo Tigers is namelijk gespeeld. Het Koreaanse onderonsje werd gewonnen door SKT Telecom T1 dat daarmee als eerste team twee keer de titel won. Daarmee was het voor het derde jaar op rij dat een Koreaans team de titel wint en voor het eerst sinds vier jaar dat een Koreaans team de finale verliest.

Voor SKT Telecom T1 ging het een stuk moeilijker dan de kenners vooraf hadden verwacht, de tweede game, van vier games, was al zenuwslopend, maar de derde werd zelfs verloren. Daarmee kwam een einde aan de ongeslagen reeks van SKT, dat tijdens het wereldkampioenschap nog niet had verloren. Zij pakten de draad echter weer op en in de laatste game van het toernooi verpulverde SKT de Koo Tigers en won het de titel en daarmee ook een miljoen dollar aan prijzengeld. 

SKT was vooraf al bestempeld als de grote favoriet en zij hebben die rol dan ook meer dan waar gemaakt. SKT verloor tot de finale geen enkele game en schakelde sterke teams als Edward Gaming, Origen en AHQ uit. SKT was twee jaar geleden ook al de sterkste, toen versloeg het, het Chinese team Royal Club. Door deze overwinningen is SKT het eerste team dat twee keer de beste van de wereld is.