Liverpool duwt Mourinho dieper in moeras

Met Chelsea lijkt het onder coach José Mourinho niet meer goed te komen. De duurbetaalde ploeg uit Londen ging zaterdag op eigen veld opnieuw onderuit. De titelverdediger verloor met 1-3 en bleef daardoor voorlopig op de blamerende vijftiende plaats hangen. Liverpool sloop naar de subtop.

Voor Chelsea was het alweer de zesde competitienederlaag in elf duels. Met elf punten beleven de 'Blues' de slechtste start ooit voor een kampioen in de Premier League. De stuurloze ploeg van Mourinho werd woensdag door Stoke City ook al uitgeschakeld in de League Cup. Chelsea heeft dit seizoen in alle competities nu al negen keer verloren.

Ramires zette Chelsea in de vierde minuut nog wel op voorsprong. In de extra tijd van de eerste helft kwam Liverpool dankzij Philippe Coutinho op gelijke hoogte. Na de rust ging het helemaal fout bij de thuisclub. Opnieuw Coutinho en Christian Benteke zorgden in de slotfase voor de eerste competitiezege onder de nieuwe trainer Jürgen Klopp. De Duitse coach is in vijf duels nog altijd ongeslagen met de 'Reds'. Met een zege op Bournemouth (1-0) bereikte Liverpool afgelopen woensdag de kwartfinales van de League Cup.

Daar waar Klopp met een grote grijns het veld op Stamford Bridge afstapte, stond het gezicht van de geplaagde Mourinho op onweer. "You're getting sacked in the morning", zongen de fans van Liverpool uitgelaten. De triomf voor Klopp was extra pikant, omdat hij zichzelf bij zijn presentatie ruim drie weken geleden op Anfield 'The Normal One' noemde. Daarmee deelde hij direct al een sneer uit aan Mourinho, die zichzelf ooit als 'The Special One' omschreef.

Liverpool duwt Mourinho dieper in moeras
Liverpool duwt Mourinho dieper in moeras (Foto: ANP)