Gutierrez bevestigd bij Haas F1

Ferrari-testrijder Esteban Gutierrez is op een persconferentie in Mexico bevestigd als tweede coureur naast Romain Grosjean bij Haas F1. De Mexicaan werd al langer in verband gebracht met een stoeltje bij Haas. Het team was op zoek naar een ervaren coureur met race-ervaring in het V6-tijdperk, eisen waar Gutierrez door zijn jaren bij Sauber aan voldoet.

Gutierrez komt dit seizoen nog uit voor Ferrari als test- en reserverijder, na eerder bij Sauber te zijn vervangen door Marcus Ericsson en Felipe Nasr. Zijn rol bij Ferrari heeft volgens teambaas Gene Haas bijgedragen aan de keuze voor de Mexicaan: "We hebben erg ijverig gekeken naar alle mogelijkheden om het zitje te vullen, en de persoon die we hebben gekozen wordt sterk aanbevolen door Ferrari."

Met de bevestiging van Gutierrez begint een eind te komen aan de speculatie rond de zitjes voor volgend jaar. Enkel Manor, Red Bull en Toro Rosso hebben hun coureurs nog niet bevestigd, maar de verwachting is dat Red Bull en Toro Rosso hun coureurs zullen behouden.