Titanfall krijgt mobiele spin-off op iOS en Android

Respawn Entertainment, de ontwikkelstudio die in 2010 werd opgericht door ex-Infinity Ward-leden, komt met een mobiele spin-off van hun Titanfall-IP. De studio werkt hiervoor samen met Nexon, gamegigant in de free-to-play-markt van multiplayergames.

Volgens Respawn gaat het om een 'multi-game, multi-year'-samenwerking met als doel het uitbrengen van meerdere Titanfall-games voor Android en iOS in de komende jaren. Om het nog iets ingewikkelder te maken, wordt nog een derde studio betrokken bij dit project, namelijk Particle City, een studio gevestigd in Los Angeles en tevens mede opgericht door Vince Zampella (Respawn).

Hoe dan ook, het gaat volgens Zampella en Owen Mahoney (Nexon) niet zozeer om het brengen van Titanfall naar mobiele apparaten, maar om het ontwikkelen van een geheel nieuw soort Titanfall-game. "Het gaat om het uitbreiden van het Titanfall-universum naar een gebied (mobiele markt) waar wij geen experts in zijn. Toen we het universum van Titanfall maakten, hadden we niet stilgestaan bij de uitbreidbaarheid van de IP. We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met Titanfall".

Respawn Entertainment is ook nog altijd bezig met een vervolg op Titanfall, de multiplayer-fps waarin zogenaamde pilots de strijd met elkaar aan gaan en beschikken over Titans, enorme mechs waarin spelers het met elkaar kunnen uitvechten.  Zampella wil nog niet veel kwijt over de status van Titanfall 2: "I just can't say yet, but I promise it will be worth the wait".

Titanfall-universum uitgebreid naar mobiele platform
Titanfall-universum uitgebreid naar mobiele platform