Pc-port Batman: Arkham Knight is nog steeds een zooi

Afgelopen week lanceerde de pc-versie van Batman: Arkham Knight op Steam, nadat Warner Bros. de pc-versie van het online platform had gehaald na een lawine aan klachten over bugs, framerateproblemen en constante crashes. Je zou verwachten dat vier maanden genoeg tijd is om een game flink te fixen, maar Warner bros. geeft toe dat er nu nog problemen zijn die nog steeds niet gerepareerd zijn.

Om te beginnen is er nog steeds geen support voor SLI en Crossfire, de technologie die AMD en Nvidia gebruiken om met twee grafische kaarten spellen te laten draaien. Ook geeft Warner bros. toe dat er stabiliteitsproblemen kunnen zijn voor de laatste drivers van de nieuwste kaarten. Nogal ironisch als je bedenkt dat Batman: Arkham Knight ondersteuning biedt voor Nvidia gameworks, en dat Warner Bros. dit ook nog hevig heeft gepromoot voor de release.  In plaats van dit probleem zelf te fixen (zoals ze eigenlijk zouden moeten doen), zegt Warner Bros. dat herstarten van het spel het probleem oplost. 

En dit zijn slechts de problemen die Warner Bros. heeft toegegeven. Op steam zijn de forums van Arkham Knight nog steeds bezaaid met klachten van mensen waarbij de game niet opstart, die stotterende cutscenes en framerateproblemen hebben of klagen dat de game nu nog slechter loopt dan voorheen.

Ook geen onbelangrijk detail: in de patch notes staat dat wanneer je Windows 10 hebt op je computer, je minimaal 12 GB aan RAM moet hebben om het spel goed te laten draaien. Los van het feit dat de meeste mensen geen 12 GB aan RAM in hun computer hebben zitten, op de winkelpagina voor Arkham Knight staat onder aanbevolen specificaties dat de game slechts 8 GB RAM nodig heeft. Dus, mocht je het spel willen kopen, hou er rekening mee dat er misleidende info staat op de winkelpagina van Arkham Knight.

Mocht je nog steeds geen problemen met dit alles hebben, als je Arkham Knight voor 16 november koopt krijg je de Game of the Year-edities van Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City, Batman: Arkham Origins, en Batman: Arkham Origins Blackgate er gratis bij. Warner Bros. probeert voor elkaar te krijgen dat iedereen die de game bestelt deze games voor kerst binnen heeft.

Batman
pc-port Batman: Arkham Knight is nog steeds een zooi