League of Legends Preseason 2016 komt er aan

Het vijfde seizoen voor League of Legends is bijna afgelopen. Op 11 november is de laatste dag dat je nog punten kunt verzamelen voor de ranked-competitie. Na ieder seizoen komt Riot altijd met een grote preseason patch. Deze patch heeft traditiegetrouw altijd een paar ingrijpende veranderingen.

Riot heeft nu een tipje van de sluier laten zien met wat we kunnen verwachten. Zo zal de Marksmen-rol een grote make-over gaan krijgen. Dit wordt een beetje het zelfde als wat ze hebben gedaan met bepaalde toplane champions. Masteries gaan compleet op de schop. Het vision-systeem krijgt een grote upgrade. Riot gaat met nieuwe items komen en de manier waarop er gewerkt wordt met trinkets wordt anders.

Ook items die aan het begin van een spel gekocht worden gaan op de schop. Er komt een duidelijk verschil tussen wat voor welke rol geschikt is. Daarnaast gaan er ook een soort sustain items komen. Hier zal later meer informatie over beschikbaar komen.

Laatste grote ding is The Rift Herald. Het lijkt er op dat er in de eerste 15 minuten voor de Baron-spawn een mob zal komen op die plek. De verklaring is dat de top lane een vrij eenzame lane is in de eerste fase van het spel. Ze willen daar dus een soort dragon achtige objective plaatsen om ook de top lane meer te betrekken bij het spel.

RIOT