Miitomo is Nintendo's eerste app voor smartphones

Tijdens de presentatie voor investeerders is Nintendo ook ingegaan op hun plannen titels te brengen naar smartphones. Dit geheel is vertraagd tot maart 2016. Eerst zou de eerste titel dit jaar nog beschikbaar komen.

De reden voor de vertraging is om de applicatie te verbeteren en de smartdevice-industrie te optimaliseren. Wel heeft Nintendo de eerste smartphone-titel aangekondigd: MiitomoMiitomo maakt, zoals de titel doet vermoeden, gebruik van de bekende Mii-figuren van Nintendo. Het beste is de titel te vergelijken met Tomodachi Life.

Miitomo is een sociale app waarin je een eigen Mii maakt die jou vervolgens vragen stelt. De antwoorden die jij geeft onthoudt de Mii, die vervolgens gaat praten met andere Mii's van jouw vrienden. Volgens Nintendo heeft dit twee voordelen. Het eerste voordeel is dat mensen die minder snel de behoefte hebben berichten te sturen alsnog mee kunnen doen met de app. Het geheel is dus redelijk laagdrempelig. Het tweede voordeel is dat je dingen te weten komt van je vrienden die je normaal niet snel bespreekt.

Miitomo komt dus beschikbaar in maart 2016 en zal 'Free to start' zijn.

Miitomo maak een mii

Miitomo conversatie