FIFA meldt zeven kandidaten voorzitterschap

David Nakhid behoort niet langer tot de kandidaten voor het voorzitterschap van de FIFA. De naam van de oud-voetballer uit Trinidad en Tobago is weggevallen als mogelijke opvolger van Sepp Blatter. Hij heeft vermoedelijk niet de benodigde steun van vijf nationale bonden kunnen overleggen.

De mondiale voetbalbond maakte woensdag zeven namen bekend van wie de kandidatuur is goedgekeurd. Ook Michel Platini zit daarbij, hoewel de Franse voorzitter van de Europese bond een schorsing van negentig dagen uitzit. Om die reden is zijn kandidatuur niet officieel van kracht.

De zes bestuurders die vooralsnog de strijd met elkaar aangaan, zijn de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein, de Liberiaan Musa Hassan Bility, de Fransman Jerôme Champagne, de Zwitser Gianni Infantino, de Bahreinse sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale.

Platini kan alleen aan de verkiezing meedoen als zijn schorsing nog vóór de beslissende bijeenkomst op 26 februari is opgeheven. De ethische commissie heeft de Franse voormalige topvoetballer uit zijn functies bij de FIFA gezet, omdat er een ernstige verdenking bestaat dat hij in 2011 smeergeld heeft aangenomen.

FIFA meldt zeven kandidaten voorzitterschap
FIFA meldt zeven kandidaten voorzitterschap (Foto: ANP)