Presentatoren te voet naar klimaattop Parijs

Elf presentatoren doen komende maand mee met een voettocht van Utrecht naar Parijs, in aanloop naar de klimaattop van de Verenigde Naties (VN). Ze wisselen elkaar hierbij af en maken een dagelijks verslag van vijf minuten voor het televisieprogramma 'Mijlpalen voor Parijs' op NPO 2.

De presentatoren die meelopen zijn Patrick Lodiers, Winfried Baijens, Tooske Ragas, Anniko van Santen, Jaap Jongbloed, Hella van der Wijst, Pepijn Gunneweg, Sander de Kramer, Filemon Wesselink, Joris Linssen en Tijs van den Brink. Ze vertellen in de dagelijkse uitzendingen over hun ervaringen en de gesprekken die ze met andere deelnemers hebben gevoerd, onder meer over de verwachtingen van de klimaattop die op 29 november plaatsvindt in de Franse hoofdstad.

De uitzendingen zijn vanaf zondag tot en met 27 november te zien, na Nieuwsuur rond de klok van 23.00 uur. Op 28 november is er een afsluitende extra lange uitzending van 25 minuten.

'Mijlpalen voor Parijs' past in het streven van de NPO om samen met omroepen het thema duurzaamheid beter op de kaart te zetten.

Presentatoren te voet naar klimaattop Parijs
Presentatoren te voet naar klimaattop Parijs (Foto: ANP)