Verkoop Assassin's Creed: Syndicate valt tegen in Verenigd Koninkrijk

Tenzij je als gamer onder een steen hebt geleefd afgelopen maand, weet je dat Assassin's Creed: Syndicate vorige week is uitgekomen. Met als setting het Victoriaanse Londen, zou je misschien verwachten dat de game het geweldig gaat doen in het Verenigd Koninkrijk. Maar dat valt nog vies tegen: Assassin's Creed: Syndicate had een van de slechtste verkoopcijfers in de eerste week van uitgave van alle Assassin's Creed-games.

Dat wil niet zeggen dat Syndicate slecht verkocht, integendeel: het staat met stipt op een in de wekelijkse verkoopcijfers van het Verenigd Koninkrijk. Maar in verhouding tot de vorige Assassin's Creed-games valt de verkoop erg tegen. Van alle titels in de Assassin's Creed-franchise verkocht alleen Rogue slechter in zijn eerste week van uitgave. Syndicate moet zelfs de allereerste Assassin's Creed voor zich dulden, toen de serie zichzelf nog niet eens bewezen had. De voornaamste reden waarom Syndicate slecht verkocht zou kunnen verkopen is het feit dat de vorige game Unity een zooi was vol met bugs ten tijde van de lancering. 

Het valt op te merken dat de verkoopcijfers geen rekening houden met digitale aankopen en dat de pc-versie voor Syndicate nog niet uit is. Die volgt een maand later.

Asassin's Creed: Syndicate is verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Benieuwd wat de FOK! games crew van Syndicate vond? Lees hier de review!

Verkoop Assassin's Creed: Syndicate valt tegen in Verenigd Koningkrijk