Vliegtuig poept en piest gat in dak

Het Britse echtpaar Mead uit Melksham is hevig geschrokken van een poepend en plassend vliegtuig. Door de grote hoogte van het tuig bevroren de uitwerpselen op hun weg naar beneden. Op de beoogde landingsplaats stond echter ineens een huis in de weg. Hierdoor boorden de bevroren faeces en urine zich met een klap door het dak, verhaalt het geschrokken stel tegen de Britse kwaliteitskrant Daily Mail.

Het stel dacht in eerste instantie aan een ongeluk op de nabijgelegen weg. Dat bleek niet het geval. Eenmaal buiten zag Keith tegels liggen die eerder nog onderdeel van het dak waren geweest. Tussen de nieuwe tuinversiering ontdekte hij blokjes ijs. Toen hij de stukjes ijs wilde oprapen voor nadere bestudering zag hij vreemde bruine brokjes in het ijs.

Daarop trok hij de conclusie dat er een homp ijs van een vliegtuig moest zijn gevallen. Dat levert ook direct een probleem op, want hoe bewijs je aan de verzekering dat een vliegtuig een gat in je dak gekakt heeft.

Volgens de Britse luchtvaartautoriteiten komt het maar heel zelden voor dat een vliegtuig zich in de lucht ontlast. Het zou om ongeveer 25 incontinente vliegtuigen tegenover 2,5 miljoen per jaar gaan.