Benedict Cumberbatch heeft stalker

Benedict Cumberbatch heeft een stalker, weet Mirror. Een vrouw, die volgens de krant een obsessieve fan van de door Cumberbatch gespeelde tv-detective Sherlock is, laat regelmatig rode strikken achter bij het huis van de acteur.

Zo bond ze een rode strik aan de auto van de ster en maakte een strik vast aan zijn huis in Noord-Londen. De strikken zouden naar verluidt een verwijzing zijn naar de originele Sherlock Holmes-boeken van Arthur Conan Doyle.

Omdat Cumberbatch zich zorgen maakt om zijn eigen veiligheid en dat van zijn vrouw en baby is hij naar de politie gestapt. Deze hebben de vrouw een officiële waarschuwing gegeven, en haar verboden om nog op enkele manier contact op te nemen met de acteur. Ook heeft Cumberbatch de beveiliging bij een Londens theater waar hij momenteel op de planken staat aangescherpt.

De 39-jarige Sherlock-acteur is wel wat gewend: hij heeft hordes vrouwelijke fans die zichzelf 'Cumberbitches' noemen en bekendstaan om hun intense fascinatie voor hem. Volgens een bron dichtbij Cumberbatch vindt hij dat de vrouw in dit geval te ver gaat en ziet hij geen andere manier dan stappen te ondernemen. "Naar professionele gelegenheden gaan is tot daar aan toe, maar onuitgenodigd opduiken bij zijn huis is iets heel anders", aldus de bron.

Benedict Cumberbatch heeft stalker
Benedict Cumberbatch heeft stalker (Foto: BuzzE)