Bob de Jong sluit loopbaan af bij Corendon

Bob de Jong schaatst zijn laatste seizoen in dienst van Team Corendon, onder leiding van trainer Peter Kolder. De 38-jarige stayer uit Leimuiden wil in het pak van Corendon nog één keer laten zien dat de 10.000 meter zijn afstand is, kondigde hij dinsdag aan.

De Jong heeft de afgelopen maanden in Calgary getraind met de Canadese nationale ploeg. Maandag is hij teruggekeerd uit Canada en nu gaat hij trainen met zijn nieuwe ploeggenoten.

De olympisch kampioen van 2006 op de 10.000 meter heeft al eerder aangekondigd dat hij na het komende seizoen stopt en de Winterspelen van 2018 aan zich voorbij laat gaan. Deze winter wil hij pieken in Salt Lake City en nog een prijs pakken op de WK afstanden, aldus zijn toelichting.

Vriend

Team Corendon nam dinsdag afscheid van Maurice Vriend. De 23-jarige Noord-Hollander verlaat de ploeg en laat eind deze maand bovendien de selectiewedstrijden voor de wereldbeker in Enschede schieten. Vriend wil zijn seizoen anders invullen: "Hoe dat er precies uit gaat zien, weet ik op dit moment nog niet exact. Daar wil ik de komende periode de tijd voor nemen."

Begin 2012 zorgde Vriend nog voor een enorme stunt door bij zijn debuut in het wereldbekercircuit in Heerenveen meteen goud te veroveren op de 1500 meter.

Bob de Jong sluit loopbaan af bij Corendon
Bob de Jong sluit loopbaan af bij Corendon (Foto: ANP)