Ajax zonder Milik tegen Fenerbahçe

Arek Milik mist donderdagavond de uitwedstrijd van Ajax tegen Fenerbahçe in de Europa League. De spits is onvoldoende hersteld van een buikspierblessure die hij bij de nationale ploeg van Polen heeft opgelopen.

Jasper Cillessen is wel op tijd hersteld. De doelman miste afgelopen zaterdag het uitduel met Heracles Almelo maar stapt woensdag wel op het vliegtuig naar Istanbul. Toch neemt trainer Frank de Boer voor de zekerheid drie doelmannen mee naar Turkije. Keepers Diederik Boer en André Onana maken ook deel uit van de selectie van de club uit Amsterdam.

De geblesseerde Thulani Serero (bovenbeen) en Yaya Sanogo (lies) zijn niet inzetbaar tegen Fenerbahçe. In de selectie van Ajax ontbreekt een echte spits. Anwar El Ghazi, van origine buitenspeler, speelde tegen Heracles in het centrum van de aanval.

Ajax hield twee punten over aan de eerste twee duels met Celtic en Molde in de groepsfase van de Europa League. Fenerbahçe, de werkgever van Robin van Persie, sprokkelde tot dusver slechts één puntje bijelkaar.

Ajax zonder Milik tegen Fenerbahçe
Ajax zonder Milik tegen Fenerbahçe (Foto: ANP)