Verstandige Klaassen op voor nieuw contract bij Ajax

Davy Klaassen gaat een nieuw contract tekenen bij Ajax. De middenvelder heeft een mondeling akkoord om tot de zomer van 2019 verbonden te blijven aan de Amsterdammers.

De overeenkomst moet nog wel op papier gezet worden en daarna wordt het definitief wereldkundig gemaakt. "Dat zal verder in een kort persberichtje gebeuren, denk ik", vertelt Klaassen tegen De Telegraaf . "We spelen zo veel wedstrijden, dus ik heb niet heel veel tijd om uitgebreid te tekenen."

"Dat zal een snelle krabbel worden." De Ajax-middenvelder is volgens zijn gevoel nog lang niet klaar voor een nieuwe stap, verklaart hij de contractverlenging. "Ajax is mijn club. Dit is voor beide partijen goed, denk ik."

"Het is ook een soort statement dat ik vertrouwen heb in deze groep en ik hoop dat er de komende jaren iets moois kan groeien.” Klaassen vindt het signaal van Ajax "een stuk wederzijds respect". "Zij hoefden eigenlijk nog niet te verlengen en ik ook niet. Het voelt voor mij als een blijk van waardering en het geeft aan dat ik belangrijk ben voor het elftal."

De speler, die interlands met het Nederlands moest misschien vanwege een hersenschudding, heeft het heel erg naar zijn zin bij Ajax. "Ik loop hier natuurlijk al vanaf de D’tjes en dit voelt als mijn tweede thuis. Daarom heb ik niet de behoefte snel naar het buitenland te gaan."

"Ik denk ook dat een transfer heel moeilijk is te plannen. Ik kijk gewoon hoe ik me ontwikkel en doe waar ik me goed bij voel. Het is sowieso zaak de beste speler, of in elk geval één van de besten, van de Eredivisie te zijn voor je naar het buitenland vertrekt."