Twintig EK-tickets na groepsfase verdeeld

Na de afronding van de groepsfase dinsdagavond in het EK-kwalificatietoernooi zijn twintig deelnemers aan de eindronde in Frankrijk bekend. Kroatië en Turkije voegden zich tijdens de allerlaatste speelronde bij de achttien landen die al zeker waren van het EK-ticket. Kroatië verzekerde zich in groep H van de tweede plaats, Turkije kwalificeerde zich als beste nummer drie van de negen poules voor het eindtoernooi om de Europese titel.

De resterende vier startbewijzen zijn volgende maand te verdienen tijdens de play-offs tussen acht nummers drie van de poules. De loting daarvoor is zondag in Nyon. Aan de barrage doen de volgende landen mee: Bosnië-Herzegovina, Noorwegen, Oekraïne, Ierland, Slovenië, Zweden, Hongarije en Denemarken.

Frankrijk was als gastland automatisch zeker van deelname aan het EK. De landen die zich direct voor het eindtoernooi plaatsten zijn: Albanië, België, Duitsland, Engeland, IJsland, Italië, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Wales, Zwitserland, Rusland, Slowakije, Kroatië en Turkije.

De loting voor de eindronde van het EK wordt op zaterdag 12 december in Parijs gehouden.

Twintig EK-tickets na groepsfase verdeeld
Twintig EK-tickets na groepsfase verdeeld (Foto: ANP)