Volleyballers uitgeschakeld op EK

De Nederlandse volleyballers zijn dinsdag roemloos uitgeschakeld op het Europees kampioenschap. In de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Slovenië voor een plek in de kwartfinale kwam Oranje er dinsdag niet aan te pas en verloor het kansloos in drie sets: 25-16 25-19 25-22.

De volleybalmannen maakten zondag nog grote indruk in de enerverende laatste groepswedstrijd tegen het sterke en massaal aangemoedigde thuisland Bulgarije. Maar voor de lege tribunes van de Arena Armeec in Sofia was dinsdag niets meer over van de bevlogenheid, vechtlust en veerkracht van Oranje.

Bondscoach Gido Vermeulen begon de wedstrijd nog met zijn vaste basisspelers zoals Nimir Abdellaziz, Gijs Jorna, Kay van Dijk, Jeroen Rauwerdink, Dick Kooy en Rob Bontje maar al snel haalde hij vrijwel alle vaste krachten naar de kant en stonden verschillende reserves in het veld zoals Niels Klapwijk, Yannick van Harskamp, Thijs ter Horst, Maarten van Garderen en Bas van Bemmelen.

De basisploeg keek de hele eerste set aan tegen een achterstand die alleen maar groter werd. De reserves leken het tij te keren in de tweede set maar de opleving was van korte duur. Oranje kwam nog op voorsprong in de derde set maar Slovenië trok de stand gelijk en drukte in de slotfase ongenadig door.

Slovenië speelt in de kwartfinale tegen wereldkampioen Polen.

Volleyballers uitgeschakeld op EK
Volleyballers uitgeschakeld op EK (Foto: ANP)