Crisis Volkswagen treft ook Wolfsburg

De crisis bij autofabrikant Volkswagen treft nu ook de gelieerde Bundesligaclub VfL Wolfsburg. De Duitse club, waar Bas Dost in de spits staat, ziet voorlopig af van de bouw van een nieuwe accommodatie voor de jeugdopleiding. "Ik denk dat iedereen begrijpt dat we die plannen nu uitstellen", zei directeur Klaus Allofs.

Het Volkswagenconcern hangt alleen al in de VS een miljardenboete boven het hoofd omdat het gesjoemeld heeft met uitstootwaarden van wereldwijd 11 miljoen dieselauto's. Het concern kondigde dinsdag aan de investeringen in zijn hoofdmerk met 1 miljard euro per jaar terug te schroeven.

"Het is niet zo dat de plannen zijn geschrapt, maar dit is natuurlijk niet het moment om te investeren", zei Allofs. De nieuwe opleidingsschool moet 40 miljoen euro kosten.

Volkswagen ondersteunt Wolfsburg jaarlijks naar verluidt met 80 miljoen euro. Vooralsnog lijkt het er niet op dat de club financieel zal lijden onder de crisis. Wel heeft Volkswagen de sponsoring van de Duitse beker en zestien andere voetbalclubs ter discussie gesteld. "VfL Wolfsburg is bij deze bezuinigingen geen thema", liet de nieuwe topman Matthias Müller al in een eerder stadium weten.

Crisis Volkswagen treft ook Wolfsburg
Crisis Volkswagen treft ook Wolfsburg (Foto: ANP)