Vier leden motorclub vast voor moord

In Noord-Brabant zijn vier verdachten aangehouden voor de moord op de 28-jarige Rudi Schouten uit Breda. Het zijn mannen van 26, 30 en 56 uit Breda en een 50-jarige inwoner van Etten-Leur. Een speciaal arrestatieteam is ingezet omdat de verdachten volgens de politie als vuurwapengevaarlijk bekendstaan. Alle aangehouden personen zijn lid van motorclub Satudarah, aldus de politie.

Het slachtoffer werd op 3 april belaagd met een bijl en priem. Daarna werd hij neergeschoten op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan de Cypresstraat in Breda. Hij raakte zwaargewond en bezweek in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dezelfde dag nog werden twee andere verdachten van 31 en 35 jaar opgepakt. Alleen de oudste van de twee zit nog vast, maar beiden zijn verdachten.

De vier nieuwe verdachten werden dinsdagochtend opgepakt en tegelijkertijd verrichtte de politie huiszoekingen in vijf woningen in Breda en een in Etten-Leur. Daarbij zijn vuurwapens, diverse goederen en drie auto's in beslag genomen. Aan de actie deden zo'n tachtig agenten mee. Bij de doorzoekingen maakte de politie gebruik van twee explosievenhonden, speciaal getraind in het opsporen van vuurwapens en munitie.

Vier leden motorclub vast voor moord
Vier leden motorclub vast voor moord (Foto: ANP)