Robben vreest dat het klaar is voor Oranje

Arjen Robben vreest dat het Nederlands elftal volgend jaar ontbreekt op het EK. De geblesseerde aanvoerder van Oranje denkt niet dat Turkije dinsdag in de slotwedstrijd tegen IJsland een fout gaat maken. "Ik ben heel bang dat ze het niet meer weggeven", zei Robben maandag in het radioprogramma De Nieuws BV. "We moeten realistisch zijn. Ik had mijn hoop gevestigd op afgelopen zaterdag, toen Turkije tegen Tsjechië moest spelen."

Robben zag thuis in München op televisie dat de Turken in Praag met 2-0 wonnen. Alleen als Turkije dinsdag verliest van IJsland kan Oranje de play-offs in, mits de ploeg van Danny Blind zelf van Tsjechië wint. "We zijn afhankelijk, dat is de beroerdste situatie die je maar kan hebben. Het wordt een heel moeilijke opgave. We moeten doen wat we zelf kunnen, winnen dus. En dan is het bidden, hopen en een kaarsje aansteken."

Hoop doet leven, benadrukt de aanvoerder van Oranje die vanwege blessureleed slechts in vier kwalificatieduels van de partij was. "En zolang je nog leeft, moet je er alles aan doen. Toekijken is waardeloos, het geeft een machteloos gevoel. Je kan alleen maar kijken en hopen op het beste. Ik ben dan meer gespannen dan wanneer ik op het veld sta, want daar kan ik in ieder geval nog een steentje bijdragen. Het is voor mij persoonlijk een grote teleurstelling dat ik zo weinig heb gespeeld."

Robben erkent dat Oranje heeft gefaald als er dinsdag geen mirakel meer gebeurt. "We hebben deze kwalificatie niet gepresteerd, niet gedaan wat we moesten doen. We hebben zelf voor deze situatie gezorgd. Daar mogen we op worden afgerekend."

Robben vreest dat het klaar is voor Oranje
Robben vreest dat het klaar is voor Oranje (Foto: ANP)