Ubisoft misleidt kopers met Might & Magic Heroes VII

De week is nog maar net begonnen en Ubisoft verdient misschien nu al de prijs voor meest klantonvriendelijke behandeling van de week. Mensen die de collector's edition van Might & Magic Heroes VII hadden besteld, kwamen voor een nare verassing te staan. In plaats van een fysieke kopie van het spel, zoals beloofd, kregen ze een digitale versie toegestuurd.

Iedereen die de collector's edition in de VS had besteld kreeg niet alleen een digitale versie van de game, maar ook een digitaal exemplaar van de soundtrack toegestuurd. Dit terwijl Ubisoft een fysiek exemplaar had beloofd, zoals te zien is op het plaatje hieronder. Veel mensen hebben dus iets anders gekocht dan daadwerkelijk was aangeboden.

Heroesofmightandmagic1

Wat het erger maakt, is dat Ubisoft weigerde boze kopers hun geld terug te geven. "Ze gaven me het standaard antwoord dat het niet teruggebracht kon worden omdat het een digitale download is. Ik heb niet voor een digitale download betaald", briest gebruiker Blackdragon203. "Na 40 minuten aan de telefoon te hebben gehangen kreeg ik uiteindelijk de voicemail van een 'manager'. Daarna kreeg ik een e-mail van Ubisoft dat ik om hulp had gevraagd en dat ze er van uit gingen dat het probleem opgelost was."

Alle gebruikers deelden hun klachten op reddit, waarbij het topic meer dan 5000 upvotes kreeg. En toen besloot Ubisoft dat het in een keer wél mogelijk was om gebruikers hun geld terug te geven. "We betreuren het ten zeerste dat er zoveel verwarring is ontstaan om de collector's edition" schrijft Ubisoft. "We zijn uiteraard bereid gamers het volledige bedrag terug te geven en we bieden ter compensatie één gratis digitale game aan."

Ubisoft lijkt nog steeds niet van plan om nu wél fysieke versies van de game te verkopen.