'Tweede seizoen Firefly een mogelijkheid'

Het was voor fans in 2002 eigenlijk niet te verkroppen. Hun serie, waar ze met passie naar keken, werd door Fox niet langer als rendabel gezien en na een verkort eerste seizoen gecancelled. 

Na jarenlang speculeren is er nu hoop voor de Browncoats, zoals de fans bekend staan. Tijdens de New York Comic Con afgelopen weekend kwam een groot deel van de cast bijeen voor een panel bij de conventie. Toen de vragen de kant op gingen van een eventuele terugkeer, had Nathan Fillion maar één reactie: "dit keer full-time, alsjeblieft". Daarmee wees hij natuurlijk op het voortijdig beëindigen van de scifi-serie, en de daarbij horende ophef en onzekerheid voor de acteurs.

Ook Jewel Staite, die de rol vervulde van Kaylee, had er wat over te zeggen: "inderdaad, anders zouden ze andere mensen casten", waarop Gina Torres (Zoë Washburne) antwoordde: "en zeg nou zelf, niemand zou dat willen!" Hierop barstte het publiek uit in een luid gejuich.

Firefly vertelde het verhaal van Captain Malcolm Reynolds (Nathan Fillion), bevelhebber op de Serenity, een Firefly-klasse ruimteschip. Veel van deze mensen hebben pas geleden gevochten in een burgeroorlog, en deze verloren. Ze proberen nu een bestaan op te bouwen als pioniers aan de rand van hun sterrenstelsel. Ze worden tegengewerkt door zowel criminelen als door de alliantie, die controle uitoefent op bijna het hele sterrenstelsel.

De bemanning van de SerenityDe bemanning van Serenity