Murray verdringt Federer van tweede plaats

Tennisser Andy Murray heeft de tweede plaats op de wereldranglijst maandag overgenomen van Roger Federer. Zowel de Schot als de Zwitser kwam afgelopen week niet in actie, maar op basis van weggevallen punten van vorig jaar moest Federer zijn plekje afstaan aan Murray. De Serviër Novak Djokovic, die zondag voor de zesde keer het ATP-toernooi van Beijing op zijn naam schreef, gaat met een riante voorsprong van meer dan 7000 punten aan kop.

Stan Wawrinka staat op de vierde plaats. De Zwitser veroverde zondag de titel in Tokyo. Djokovic, Murray, Federer en Wawrinka zijn al zeker van deelname aan de ATP World Tour Finals in Londen, volgende maand.

Robin Haase, de beste Nederlandse tennisser, leverde één plek in ten opzichte van vorige week. De Hagenaar vond zichzelf maandag terug op de 61e plaats. Thiemo de Bakker zakte vier plekjes, naar de 146e positie. Igor Sijsling klom naar plaats 176.

Bij de vrouwen zette Garbiñe Muguruza haar opmars voort. De net 22-jarige tennisster uit Spanje won zondag het WTA-toernooi in Peking en klom daardoor van de vijfde naar de vierde plek, ten koste van Petra Kvitova uit Tsjechië. De Poolse Agnieszka Radwanska, halvefinaliste in de Chinese hoofdstad, ging van acht naar zes. Timea Bacsinszky nestelde zich in de top tien. De Zwitserse schoot van de zeventiende naar de tiende plaats dankzij haar finaleplaats in Peking. De Amerikaanse Serena Williams heeft weliswaar al een punt gezet achter haar seizoen, maar gaat onbedreigd aan kop.

Kiki Bertens staat nog net in de top honderd. De Westlandse leverde drie plekken in en staat op de 97e plaats.

Murray verdringt Federer van tweede plaats
Murray verdringt Federer van tweede plaats (Foto: ANP)