Djokovic verslaat Nadal in finale Peking, Wawrinka wint in Tokio

Novak Djokovic heeft voor de zesde keer het tennistoernooi van Peking gewonnen. De Servische tennisser versloeg de Spanjaard Rafael Nadal in de finale met overtuigende cijfers: 6-2 en 6-2.

Djokovic, de nummer 1 van de wereld, won het toernooi in de Chinese hoofdstad al in 2009, 2010, 2012, 2013 en 2014. Nu kan hij ook de editie van 2015 op zijn palmares bijschrijven. Djokovic kreeg slechts twee breakpoints tegen in de eerste set en werkte die bovendien weg. Nadal daarentegen kreeg vier service-breaks om de oren en serveerde beduidend minder sterk dan de Serviër.

Toch was de wedstrijd van een prima niveau en Nadal vocht voor wat hij waard was. De tennissers bestreden elkaar vanaf de baseline met harde klappen en maakten er een vermakelijke partij van. Djokovic was echter net wat sterker.

Stan Wawrinka heeft zijn vierde titel van het jaar binnen. De Zwitserse tennisser was zondag in de finale van het toernooi van Tokio een maatje te groot voor de Fransman Benoit Paire: 6-2 en 6-4.

Wawrinka draait zijn beste seizoen ooit en staat momenteel stevig op de vierde plaats op de wereldranglijst. Die status maakte hij volledig waar tegen de Franse nummer 32 van de wereldranglijst. In ruim een uur tijd besliste de Zwitser de finale, die werd gespeeld onder een gesloten dak vanwege het slechte weer in de Japanse hoofdstad.

Toch gaf Paire vooral in de tweede set enigszins partij. Zo kreeg hij twee breekkansen in de tweede set, maar de Zwitser werkte die weg en sloeg toe op 5-4.

De Spaanse Garbiñe Muguruza heeft een toch al prima week afgesloten met de toernooizege in Peking. De 22-jarige tennisster versloeg in de eindstrijd de Zwitserse Timea Bacsinszky met 7-5 en 6-4.

Muguruza verzekerde zich deze week al van een plekje bij de lucratieve WTA Finals, eind oktober in Singapore. Daar mogen alleen de beste acht speelster van het jaar aan meedoen. In Peking liet ze zien dat ze in vorm is, al wist ze de finale bepaald niet te domineren. De Zwitserse nam bijvoorbeeld een 5-2-voorsprong in de eerste set, maar verzuimde vervolgens om die te winnen. Ook in de tweede set gaf Bacsinszky een 2-0-voorsprong uit handen, waarna Muguruza het wel keurig afmaakte.

De Spaanse stijgt door haar overwinning naar de vierde plek op de wereldranglijst en kan met weinig moeite ook nummer 3 Maria Sjarapova voorbij.

Djokovic verslaat Nadal in finale Peking
Djokovic verslaat Nadal in finale Peking (Foto: ANP)