Armageddon opnieuw uitgesteld

Het zal iedereen die niet te veel drank op had en/of niet in een religieuze psychose zit inmiddels wel zijn opgevallen: de wereld is (ook) afgelopen donderdag NIET vergaan. Opnieuw een bittere teleurstelling. De Christelijke sekte die dit voorspeld heeft, was dan ook onaangenaam verrast. Maar een ding weet men wel zeker: het gaat snel alsnog gebeuren.

Het hoofd van de e-Bible Broederschap, Chris McCann, heeft eerder gewaarschuwd dat de wereld zou vergaan (door vuur) op 7 oktober. Opmerkzame Fok!kers zal zijn opgevallen dat dit niet gebeurd is. Dit viel het broederschap ook op. Men kwam erachter dat ze een verkeerde berekening gemaakt hadden (aan de hiervoor gebruikte bijbel kon het in ieder geval nooit liggen) en verschoof de datum van de apocalyps naar de dag daarop.

Enkele dagen later ontwaakten de christengekkies ook hun waan en ontdekten dat alles nog steeds hetzelfde was: geen armageddon, niemand was 'opgenomen' door god en Koffietijd werd nog steeds gepresenteerd door Loretta Schrijver.

"Het is verrassend dat het niet gebeurd is", sprak een verblufte McCann. "Maar het is geruststellend dat de wil van god altijd perfect is".

"Een van de belangrijkste bewijzen die we hadden is dat op 7 oktober 2015 de laatste dag van het Feest van de Tabernakels (de Soekot) was. Toen ook die dag zonder slag of stoot verstreek, konden we niets anders doen dan te concluderen dat we er wellicht naast zaten."

We hoeven onszelf echter geen illusies te maken, want volgens de goed ingelichte McCann zal die dag alsnog snel komen: "Ik weet dat god precies weet wanneer die dag komt. We blijven in de bijbel graven, om te zien wat we hierover kunnen vinden."