Uitslag Moto2 Grand Prix van Japan

Johann Zarco heeft zijn eerste race als wereldkampioen in de Moto2 met overmacht gewonnen. De Fransman pakte de titel doordat zijn enige overgebleven concurrent, Esteve Rabat, niet aan de start kon verschijnen na een valpartij. Tijdens de Grand Prix van Japan in Motegi was Zarco duidelijk de sterkste en dus bekroonde hij de titel met een zege.

Jonas Folger kende vanaf plek drie de beste start en pakte de leiding, voor Zarco en Thomas Lühti, die vanaf poleposition en plek twee vertrokken. Het trio werd gevolgd door Takaaki Nakagami en Sam Lowes. Folger en Zarco bleken al heel snel een maat te groot voor de rest en het duo sloeg dan ook snel een gat. 

Al na drie ronden werd Lühti het eerste slachtoffer van de nog altijd natte baan doordat de Zwitser vanaf plek vier tegen de vlakte ging. Zarco nam inmiddels de leiding over van Folger, terwijl het gat daarachter al erg groot was. Nakagami lag op plek drie, maar ging onderuit waardoor Rins de derde plek kon pakken. Ook dat duurde niet lang, want de Spanjaard kwam even buiten de baan terecht met als gevolg dat Azlan Shah zeer verrassend de derde plek over kon nemen. 

Rins kwam terecht in het groepje achter Shah, met onder meer Hafizh Syahrin, Alex Marquez en Sandro Cortese. Voorin was Zarco halverwege de race ver weg gereden van Folger, terwijl het gat naar de rest ook al onoverbrugbaar was. In de slotronden wist Cortese het gat naar Shah nog dicht te rijden en de 31-jarige Maleisiër van zijn eerste podium af te houden. Toch was de vierde plek voor Shah alsnog veruit het beste resultaat uit zijn carrière: hij verbeterde zijn elfde plek van Indianapolis eerder dit jaar ruimschoots.