Blind roept Vermeer en Van der Wiel op

Bondscoach Danny Blind heeft zaterdag doelman Kenneth Vermeer en verdediger Gregory van der Wiel opgeroepen voor het Nederlands elftal. Vermeer en Van der Wiel sluiten aan in de aanloop naar de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, dinsdag in Amsterdam tegen Tsjechië.

Feyenoord-keeper Vermeer vervangt Tim Krul, die in de slotfase van het duel met Kazachstan uitviel met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Van der Wiel was niet beschikbaar voor de wedstrijd in Astana vanwege een schorsing. De rechtsback van Paris Saint-Germain mag zich zondag alsnog melden bij Blind.

Krul begon in de basis omdat eerste keus Jasper Cillessen tijdens de warming-up een rugblessure opliep. De schade lijkt mee te vallen bij de sluitpost van Ajax. Mogelijk kan Cillessen dinsdag tegen Tsjechië weer onder de lat staan. Derde doelman Jeroen Zoet maakte in Astana zijn debuut in Oranje als vervanger van Krul. Vermeer zat wel in de voorselectie, maar hij viel af bij de definitieve schifting.

Arjen Robben

De lijst van afwezigen bij het Nederlands elftal is nog altijd bijzonder groot. Blind kan niet beschikken over zijn geblesseerde aanvoerder Arjen Robben, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Davy Klaassen, Quincy Promes, Luuk de Jong, Paul Verhaegh, Jetro Willems, Kevin Strootman en Jordy Clasie.

Bruno Martins Indi ontbrak tegen de Kazakken vanwege een schorsing. De verdediger van FC Porto is weer beschikbaar voor het duel met Tsjechië, maar Blind geeft de voorkeur aan Van der Wiel. De rechtsback sluit zondag aan bij de selectie, waarvan een deel aan het einde van de middag na terugkeer in Nederland gaat trainen in Amstelveen. Maandag traint Oranje nog een keer in de Amsterdam ArenA.

Blind roept Vermeer en Van der Wiel op
Blind roept Vermeer en Van der Wiel op (Foto: ANP)