Boksers Korving en Müllenberg uitgeschakeld op WK

Peter Müllenberg kan een medaille op het WK boksen in Qatar vergeten. De Almeloër werd zaterdagavond in de klasse tot 81 kilogram uitgeschakeld in de kwartfinale. Hij verloor met 0-3 van Pavel Silyagin. De juryleden zagen de Rus in alle ronden de meeste punten maken, een van hen gaf Müllenberg in de eerste drie minuten het voordeel van de twijfel: 28-29, 27-30, 27-30.

Müllenberg werd gehinderd door een blessure bij het linkeroog. De medische staf van de wereldbond AIBA vond die niet ernstig genoeg voor een startverbod. De Nederlandse medaillegegadigde mocht de ring in maar kreeg daar meer te verduren dan hem lief was. Zijn slotoffensief voor een mogelijke knock-out had ook geen succes. Silyagin verdedigde zijn voorsprong bekwaam. 

Roy Korving redde het in de kwartfinale van de -91 kilogram ook niet, ondanks een goede partij. De zwaargewicht verloor zaterdag op punten van de Rus Evgeny Tishchenko, de regerend Europees kampioen en in Qatar als derde geplaatst. Deze kreeg van de jury unaniem de voorkeur: 30-27, 30-27, 29-28. Niettemin kan de Rotterdammer terugzien op prima gevechten in Doha.

Boksers Korving en Müllenberg uitgeschakeld
Boksers Korving en Müllenberg uitgeschakeld (Foto: ANP)