WK Rugby - Australië langs Wales, treft Schotland

Australië heeft op het WK Rugby een belangrijke zege gepakt op Wales. De Wallabies wonnen met 15-6 van de Welshmen en stelden daarmee de groepszege in groep A veilig en ontlopen daarmee Zuid-Afrika in de kwartfinale. In het spannende duel werd er, door goed verdedigen van beide kanten, enkel via penaltys gescoord.

De punten werden enkel gemaakt door kickers Bernard Foley (Australië) en Dan Biggar (Wales), die voor een 9-6 ruststand zorgden. Na rust kwam Australië voor een kleine tien minuten met dertien man te staan na twee gele kaarten. Wales probeerde uiteraard voor de try te gaan, maar wist  niet door de oersterke Australische verdediging te komen. Uiteindelijk beslisten ze zelfs het duel nog in hun voordeel na twee penaltys in de slotfase via Foley.

In de kwartfinale treft Australië Schotland, dat eerder op de dag Samoa met 36-33 versloeg. Na een 23-26 achterstand wist de ploeg, dat zonder Tim Visser speelde, na de rust via penaltys en een try van Greig Laidlow alsnog tot een zege te komen. Samoa eindigde door de nederlaag als vierde in de groep.