Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan

De rechtszaak tegen Bill Cosby wegens laster mag doorgaan. Een federale rechter in Massachusetts weigerde vrijdag Cosby's verzoek de zaak te verwerpen, schrijft de New York Times. De zaak is aangespannen door drie vrouwen die beweren in de jaren zeventig te zijn misbruikt door de komiek.

Tamara Green, Therese Serignese en Linda Traitz konden Cosby niet meer aanklagen voor het vermeende misbruik omdat die zaken zijn verjaard. Het drietal besloot de komiek aan te klagen voor laster, omdat ze door Cosby en zijn vertegenwoordigers werden afgeschilderd als leugenaars. De dames hopen bovendien met de rechtszaak alsnog een bekentenis van Cosby los te peuteren. "Met dit besluit van de rechter kunnen mijn cliënten doorgaan met de zaak en proberen hun reputatie te herstellen", reageerde de advocaat van het drietal.

De advocaat zei bovendien van plan te zijn Cosby zo snel mogelijk onder ede te laten verhoren. Vrijdag moest de 78-jarige in een andere zaak onder ede een verklaring afleggen. Wat Cosby heeft gezegd over het vermeende misbruik van een vijftienjarig meisje in 1974 blijft nog zeker tot december verzegeld. Pas nadat Cosby's getuigenis uitgebreid door de rechter is bekeken, zal die eind dit jaar bepalen welke delen openbaar zullen worden gemaakt.

Inmiddels zijn er meer dan vijftig vrouwen die beweren seksueel te zijn misbruikt door Cosby. In de meeste gevallen vond het vermeende misbruik tientallen jaren geleden plaats, maar eerder deze week beweerde de 25-jarige Chloe Goins dat ze in 2008 is misbruikt door Cosby.

Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan
Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan (Foto: BuzzE)