Derde week BeNe-League ijshockey

De derde week in de BeNe-league ijshockey is wat het aantal wedstrijden betreft nauwelijks noemenswaardig. Er worden slechts drie wedstrijden gespeeld. Toch zit er een leuke ontmoeting bij. Alle wedstrijden zijn op zaterdag 10 oktober.

Amstel Tijgers - Hijs Hokij Den Haag
 
Het hoofdgerecht dit weekend wordt opgediend in Amsterdam. Amstel Tijgers neemt het in de eigen Jaap Edenhal op tegen Hijs Hokij Den Haag. Een wedstrijd tussen Amsterdammers en Hagenezen is altijd pikant, om welke sport het ook gaat. Beide clubs willen dit seizoen tevens strijden om de playoffs en daarin is de club uit de hofstad beter gestart dan de club uit de hoofdstad. Den Haag won zijn eerste twee duels, al speelde het daarin nog niet groots. Amsterdam verloor hun eerste pot vorig weekend in Zoetermeer. In de voorbereiding speelden de teams ook al tegen elkaar. In de Uithof wonnen de Tijgers toen met 1-6. Beiden hebben daardoor zo hun motieven om sportief revanche te halen. 
Aanvang 17.45 uur
 
Wedstrijdaankondiging
Wedstrijdaankondiging
 
Zoetermeer Panters - Eindhoven Kemphanen 
 
Ook de wedstrijd in Zoetermeer is het bekijken waard. De Panters nemen het thuis op tegen Eindhoven Kemphanen. De Brabanders speelden vorig seizoen nog in de eredivisie terwijl Zoetermeer een niveautje lager acteerde. Dit jaar lijken de rollen qua krachtsverhouding omgekeerd. Zoetermeer staat inmiddels op twee zeges (waarvan wel één reglementair) en Eindhoven won eenmaal, verloor een keer en trok ook nog een keer aan het kortste eind in een overtime. Zoetermeer wil de zege van vorige week doorzetten, maar zal wel moeten oppassen voor de twee imports van Eindhoven: de Let Denniss Baskatovs en de Tsjech Filip Martinec.
Aanvang 20.00 uur
 
Red Eagles Den Bosch - Eaters Geleen
 
Tot slot spelen in Den Bosch de Red Eagles tegen Eaters Geleen een zuidelijk onderonsje. Dit affiche stond in de openingsronde in Limburg ook al op het programma, maar ging toen niet door vanwege problemen met de koelinstallatie. Geleen speelde mede daardoor nog geen wedstrijd in de BeNe-League. Wel won de club vorige week van Tilburg in de bekercompetitie. Red Eagles Den Bosch speelde vorige week hun eerste wedstrijd in de BeNe-League, toevallig ook tegen Tilburg, en verloor.
Aanvang 20:15 uur

Bekercompetitie

In de bekercompetitie wordt het dit weekend ietsje drukker. Er staan namelijk vier wedstrijden op het programma.
 
Datum Tijd Wedstrijd
9 oktober 20:30 Nijmegen Devils - Dordrecht Lions
10 oktober 20:45 Heerenveen Flyers - Tilburg Trappers
11 oktober 19:00 Tilburg Trappers - Nijmegen Devils
11 oktober 19:00 Eaters Geleen - Heerenveen Flyers*
 
* Deze wedstrijd wordt in Aken (Duitsland) gespeeld, omdat de problemen met de koelinstallatie in Geleen nog niet verholpen zijn