FOK! Wat een weer: oostenwind en nachtvorst

Vandaag blijft het droog met overwegend bewolking. Toch kan hier en daar het zonnetje er even tussendoor piepen. De wind komt uit het oosten en is matig tot zwak. De temperaturen liggen vandaag nog rond de vijftien graden, vanaf morgen daalt het kwik snel en is er 's nachts kans op de eerste nachtvorst.

Ik kreeg van een user uit de omgeving van Rotterdam de volgende foto's doorgestuurd. Als geboren en getogen Rotterdamse moest ik deze natuurlijk wel plaatsen. Waar het hier in Alkmaar grotendeels bewolkt was en ik zelfs een paar regenbuien heb gezien, was het in Rotterdam zo te zien prachtig weer!

De SS Rotterdam
De SS Rotterdam

De Euromast
De Euromast

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
In 1995 gaat Operatie Decibel van start: alle Nederlandse telefoonnummers worden omgezet naar een tiencijferig nummer. Wie kent de slogan nog? Op 10 oktober krijgt iedereen een 10! 

in 1943 werd Enschede gebombardeerd door de Amerikanen die het op Vliegveld Twente hadden gemunt. Er vielen 151 doden en 104 mensen raakten zwaargewond.

in 1982 vond er een omstreden heiligverklaring plaats: Maximilliaan Kolbe, een Poolse priester en martelaar in Auschwitz, wordt heilig verklaard door Paus Johannes Paulus de tweede.

In 1933 komt het eerste synthetische wasmiddel op de markt. Nooit geweten dat het merk Dreft al zo oud is!