Nederlanders wegens drugs opgepakt in Murcia

De Spaanse politie heeft in de provincie Murcia zeven Nederlanders opgepakt in verband met de vondst van een hypermoderne marihuanakwekerij. Het is volgens de Guardia Civil technisch gezien de meest geavanceerde kwekerij in Europa.

De 6000 planten zijn gevonden in een magazijn van een fabriek in Molina de Seguro ten noordwesten van de provinciehoofdstad Murcia, meldden plaatselijke media vrijdag. De bende die de kwekerij exploiteerde moet er circa een miljoen euro in hebben geïnvesteerd, schatte de politie. De twee bendeleiders zouden koopkrachtige ondernemers zijn. Het illegale bedrijf zou 10 ton marihuana per maand kunnen produceren, bestemd voor de Nederlandse markt.

In totaal zijn acht verdachten aangehouden, zeven Nederlanders in de leeftijd van 27 tot 43 jaar en een IJslander van 58 jaar. Onder de arrestanten is een gerespecteerd Nederlands ondernemersechtpaar uit Rojales, een plaatsje tussen Murcia en Alicante.

De gemeente Molina de Segura schreef al Nederlandse criminele geschiedenis in mei 2013. Toen werden er in een afgelegen huis de volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein vermoord.

Nederlanders wegens drugs opgepakt in Murcia
Nederlanders wegens drugs opgepakt in Murcia (Foto: ANP)