Brugdeel Alphen geborgen en op ponton

In een urenlange operatie is donderdag in Alphen aan den Rijn het loodzware brugdeel geborgen dat op 3 augustus op een reeks gebouwen viel. Er kwamen drie kranen te pas aan de bergingsoperatie die even na 07.00 uur begon en vlak voor 16.00 uur was afgerond.

Het brugdeel is op het ponton geplaatst waarmee het voor de mislukte plaatsingsoperatie op 3 augustus naar Alphen was gebracht. Het brugdeel staat verticaal op het ponton, tegen een frame aan. In deze positie was het brugdeel ook eerder al vervoerd, aldus de gemeente.

De twee kranen die bij de mislukte hijsoperatie omvielen, waren eerder al geborgen. Nu het brugdeel is weg getakeld, kan de gemeente overgaan tot een inspectie van de beschadigde gebouwen aan de Hooftstraat. De provincie gaat de beschadigingen onderzoeken die tijdens het kraanongeluk zijn ontstaan aan de damwand langs de Oude Rijn.

Een gemeentewoordvoerster kon niet zeggen wanneer het ponton met het brugdeel wordt afgevoerd. Volgens haar hebben de bergingswerkers na de geslaagde operatie nu vooral iets te vieren.

Brugdeel Alphen geborgen en op ponton
Brugdeel Alphen geborgen en op ponton (Foto: ANP)