Babylijkje gevonden in Heerhugowaard

Aan de Schelde in Heerhugowaard is donderdag omstreeks twee uur een plastic tas gevonden met daarin de stoffelijke resten van een baby. Dit meldt dichtbij.nl.

Op dit moment doet de politie onderzoek in en om de woning. Het gerucht gaat dat de tas er al langer zou liggen. Het is nog niet bekend of het om een jongetje of meisje gaat, of hoe oud de baby was.

Update 21.39 uur
In het Algemeen Dagblad lezen we dat de bewoonster de tas in haar schuurtje vond. Samen met een buurvrouw zou ze gekeken hebben in de tas naar wat er zo stonk. Hoewel de tas stevig dichtgeplakt zou zijn, zouden er nog babyhaartjes te zien zijn geweest. Op dat moment zou de bewoonster de zak op straat hebben gezet waarna ze de politie ingeschakeld heeft.

Op dit moment bevindt het ontzielde lichaampje zich in het mortuarium, er wordt gekeken of het vanavond nog naar het Nederlands Forensisch Instituut overgebracht kan worden.

De vrouw zou haar schuurtje hebben uitgeleend aan een verslaafde kennis. De bewuste wijk staat bekend als probleemwijk aldus het AD.

Update 20.33 uur
Buurtbewoners hebben aan RTV Noord Holland verteld dat het zou gaan om een baby van ongeveer een jaar oud. De burgemeester van Heerhugowaard, Han Ter Heegde, heeft geschokt gereageerd op de vondst: "Het is een zeer tragische gebeurtenis, kennelijk gebeuren dit soort dingen ook in Heerhugowaard"

Update 19.44 uur
De tas zou in de schuur gevonden zijn aldus dichtbij.nl. De schuur zou als opslagplaats hebben gediend voor iemand die niet in de woning woont.