Ten Dam naar Giant-Alpecin

Laurens ten Dam rijdt komend seizoen voor wielerploeg Giant-Alpecin. Hij treft daar onder anderen zijn trainingsmaatje Tom Dumoulin. De ploeg meldde woensdag dat Ten Dam vooral Dumoulin en Fransman Warren Barguil moet gaan ondersteunen.

Die twee renners zijn de nog jonge klassementsmannen van de Duits-Nederlandse wielerploeg. "We wilden een renner aantrekken die sterk is in het hooggebergte en die past bij het profiel en de filosofie van het team. Laurens voldoet aan dat plaatje", legde teamleider Rudi Kemna uit. "We denken dat hij een significante rol kan spelen in de plannen die we hebben in de bergritten."

De 34-jarige renner vertrekt na acht jaar bij het meermaals van naam veranderde LottoNL-Jumbo. Toen de ploeg vorig jaar met de naam Belkin op het shirt reed, werd Ten Dam negende in de Tour de France. Zijn manager Joao Correia zei in augustus nog dat de geboren Groninger vermoedelijk in de Verenigde Staten zou gaan koersen, maar Ten Dam blijft toch in Europa.

"Ik brak mijn rug twee weken na de Tour, waardoor ik een stapje terug nam en anders ging kijken naar bepaalde dingen. Ik wilde een goed seizoen rijden in Europa en in de VS gaan wonen. Bij Giant-Alpecin kan ik die dingen combineren."

Ten Dam naar Giant-Alpecin
Ten Dam naar Giant-Alpecin (Foto: ANP)