Nieuwe Far Cry speelt zich af in stenen tijdperk

De nieuwste Far Cry-game heet Far Cry Primal en speelt zich af in het stenen tijdperk. Het betreft geen spin-off, zoals we eerder zagen met Far Cry 3: Blood Dragon, maar een volledig nieuwe (fysieke) game.

Jagen op Mammoeten? Kan, het is immers 10.000 v.Chr. Je speelt als jager Takkar, die een groep overlevenden moet beschermen terwijl hij met zijn speer en geïmproviseerde pijl en boog korte metten maakt met sabeltandtijgers, mammoeten en beren. Traditiegewijs is crafting weer een belangrijk onderdeel van de game. Denk aan het maken van wapens met de botten van dode dieren.

Ubisoft legt uit: "Als Takkar moet je zien te overleven. Jagen voor voedsel, je verdedigen tegen roofdieren terwijl er een stammenoorlog gaande is. De speler werkt zich omhoog in de voedselketen, om de eerste mens te worden die de wildernis temt." 

Far Cry Primal komt uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc en heeft ook al een wereldwijde releasedatum: 23 februari 2016 voor beide consoles, met de pc-versie volgend in maart. Bekijk de trailer hieronder.