Tom Hiddleston over Loki's afwezigheid in Age of Ultron

Het personage Loki is geliefd bij veel Marvel-fans, dus leek het waarschijnlijk dat de broer van dondergod Thor een (cameo) rol zou hebben in Avengers: Age of Ultron. Loki's rol in Marvel's spektakelstuk werd echter last minute geschrapt. De logische vraag luidt nu dus: waarom zat de god van onheil niet in de tweede Avengers-film? Tom Hiddleston, die de rol van Loki sinds Thor (2011) speelt, geeft antwoord op deze vraag.

De acteur vertelde in een interview met Digital Spy dat "Loki te zien zou zijn in de droomscène van Thor", en dat deze scène ook is opgenomen. Tijdens een test screening bleek dat het publiek Loki's cameo rol verkeerd interpeteerde want men dacht namelijk, waarschijnlijk doordat Loki na zijn verschijningen binnen het filmuniversum bekend staat als een "puppetmaster" die gedachten kan beïnvloeden, dat hij Ultron onder controle zou hebben. Het publiek zag Loki dus aan voor de centrale schurk, niet Ultron. Dit zorgde voor grote verwarring dus besloten Marvel-baas Kevin Feige en regisseur Joss Whedon de rol van Loki te schrappen.

Hiddleston hoeft zich overigens niet zorgen te maken over zijn rollen in Crimson Peak en High-Rise. Eerstgenoemde draait vanaf 15 oktober, High-Rise zal december volgend jaar in de bioscoop verschijnen.

Thor: Loki en Thor
Loki en zijn broer Thor in de eerste Thor film