Shearer: "Arsenal had wat goed te maken"

Arsenal won afgelopen weekend overtuigend met 3-0 van Manchester United. Oud-aanvaller Alan Shearer hoopt dat de ploeg deze vorm kan vasthouden, maar twijfelt hieraan.

In eigen huis won Arsenal met 3-0 van Manchester United . Hierdoor passeert de ploeg van Arsène Wenger The Red Devils op de ranglijst en doet het volop mee in de titelstrijd. Shearer denkt echter dat Arsenal te wisselvallig is om echt kans te maken.

"Als Arsenal op dreef is en de aanvallers snel worden bereikt, dan is het een genot om te zien", vertelt de Engelsman tegenover BBC . "Het duel met United zou het vertrouwen een boost moeten geven, maar ik twijfel of dat het ook echt doet, want Arsenal is in het verleden te vaak wisselvallig geweest."

"Arsenal moet zorgen dat men op een regelmatige basis zo kan presteren. Theo Walcott zei dat ze een signaal hebben afgegeven, maar dat Arsenal ook wat goed te maken had na de nederlaag tegen Olympiacos en dat illustreert het probleem voor Arsenal."

Volgens Shearer hoort de ploeg altijd gemotiveerd te zijn om te vechten voor een overwinning. "We hebben de reactie tegen United gezien, maar die kwam eerlijk gezegd vijf dagen te laat. Arsenal was zwak tegen een Griekse ploeg en de spelers zouden zo’n nederlaag niet nodig moeten hebben om goed te spelen tegen United."

Alexis Sanchez maakte de derde voor Arsenal (Pro Shots/Action Images)
Alexis Sanchez maakte de derde voor Arsenal (Pro Shots/Action Images)