Bakkali: "Mentaal waren die maanden bij PSV bijzonder moeilijk"

Zakaria Bakkali trok afgelopen zomer de deur bij PSV achter zich dicht. Zo kwam er een einde aan een lastige periode bij de Belg in Eindhoven.

Bakkali vertrok uiteindelijk naar het Spaanse Valencia CF. "Mentaal waren die maanden bij PSV bijzonder moeilijk", vertelt Bakkali tegen Sport/Voetbalmagazine. "Daarna moest ik ook nog de goede keuze maken. Ik wilde eerst dicht bij mijn familie voetballen, Frankrijk of Duitsland."

"Ook Anderlecht was een mogelijkheid, maar uiteindelijk koos ik toch voor Spanje. Om verschillende redenen: de club, de competitie, het sportieve, het weer en niet te ver van Marokko. De verbinding naar België is ook vrij goed."

"Als mijn vader er niet is dan is mijn broer of mijn zus bij mij. Ik ben nooit alleen in Valencia. Ik woon op vijf minuten van het trainingscomplex, de stad bezoek ik nauwelijks."

Bakkali won advies in over zijn nieuwe club bij de bondscoach van België Marc Wilmots. "Het is niet zo dat de bondscoach mij Valencia aangeraden heeft, maar hij vond het wel een goede club voor mij. Valencia was toch mijn keuze. Iedereen mag raad geven, maar ik doe uiteindelijk toch mijn eigen ding. Ik ben niet de man die veel naar anderen luistert."

Bakkali voelt zich in Spanje beter op zijn plaats (Pro Shots/Marca)
Bakkali voelt zich in Spanje beter op zijn plaats (Pro Shots/Marca)