Aanvaring op Noordzee, mensen uit water gered

In het Belgische gedeelte van de Noordzee zijn twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen, waarvan eentje een Nederlands vrachtschip is. Dat meldt de Belgische krant De Morgen. Voor de kust van Blankenberge werd een grootschalige reddingsoperatie opgestart om mensen te redden die in het water waren beland.

De aanvaring vond dinsdagochtend rond 04.00 uur plaats op zo'n 8 kilometer van de haven in Zeebrugge en ongeveer 10 kilometer van de kustplaats Blankenberge. Hierbij zouden elf opvarenden in het water zijn beland; ook de scheepslading zou gezonken zijn.

De botsing zou hebben plaatsgevonden tussen het Nederlandse vrachtschip 'Flinterstar' en de LNG-tanker 'Al Oraiq', varend onder de vlag van de Marshalleilanden. Die informatie is echter nog niet bevestigd. Naast vijf Belgische sleepboten en een helikopter zijn ook drie Zeeuwse reddingsboten ingezet.

Het Twitter-account @maritiemewereld meldt dat alle personen van het vrachtschip Flinterstar zijn gered. Eén persoon is onderkoeld naar een ziekenhuis vervoerd. Het Nederlandse vrachtschip is bezig om te zinken en is inmiddels bijna onder water.