Oertijd-bacterie geeft je lust en energie

Ruzie met de Russen? We kunnen ze maar beter te vriend houden. Russische wetenschappers hebben namelijk een supergezonde bacterie ontdekt die miljoenen jaren oud is. Het wondermiddel zou een positief effect hebben op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid, zo meldt het AD.

Anatoli Brouchkov, hoofd van het departement Geocryologie aan de Staatsuniversiteit van Moskou, is dolenthousiast over zijn ontdekking. Hij heeft zichzelf geïnjecteerd met 3,5 miljoen jaar oude bacteriën in de hoop dat hij zo zijn levensduur kan verlengen. Of dat lukt, moet nog blijken, maar Brouchkov beweert dat hij qua werk productiever is en dat hij al twee jaar geen griep heeft gehad.

De wonderbacterie is ontdekt in de Siberische permafrost; dat is permanent bevroren grond. Maar door de klimaatverandering en het smeltende ijs vinden wetenschappers steeds vaker virussen en bacteriën die er al miljoenen jaren worden bewaard. Dus ook de wonderbacterie die de naam Bacillus F heeft gekregen.

Positief effect
Bacillus F is uitgebreid getest en lijkt goed voor alles en iedereen. Oudere vrouwtjesmuizen konden beter voor nageslacht zorgen, de groei van gewassen wordt bevorderd en ze zijn beter tegen vorst bestand. Mogelijk willen mannen hun spermaspeer wat vaker hanteren. Hoe dan ook: alles bij elkaar zou de bacterie een positief effect hebben op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid.

Brouchkov en zijn team hopen nu te bewijzen dat de bacterie bijdraagt aan een lang en gezond leven. Als dat echt zo is, liggen er kansen voor de farmaceutische industrie. Bacillus F wordt dan mogelijk toegepast in voedingssupplementen of medicijnen. Misschien krijg jij ook wel zo'n injectie van je baas, zodat je lekker productief bent op je werk.

De Russische wetenschapper Anatoli Brouchkov
De Russische wetenschapper Anatoli Brouchkov (Foto: YouTube).