Herman van der Zandt legt dagelijks het Mes op Tafel

Herman van der Zandt wordt definitief de nieuwe presentator van het quizprogramma Met het Mes op Tafel, zo meldt de Volkskrant. Hij volgt Joost Prinsen op die om gezondheidsredenen is gestopt. Herman de Schermman was het afgelopen seizoen al invalpresentator. In 1998 deed hij als student zelf mee aan de bluf- en kennisquiz.

'Een hele eer', reageerde Van der Zandt toen hij begin dit jaar werd gevraagd om in te vallen voor Joost Prinsen. 'Vooral omdat de bedenkers van het programma, Joost Prinsen en eindredacteur Jan Kok, samen op het idee kwamen om mij te vragen.' Van der Zandt is bekend als nieuwslezer bij het NOS Journaal, presentator van grote inzamelingsacties en de presentatie van uitslagen op verkiezingsavonden. Dat leverde hem de bijnaam Herman de Schermman op.

Overstap
Eerder dit jaar vertelde Herman in Zondag met Lubach aan Salamander Klöpping dat hij zou gaan stoppen als Herman de Schermman. Recent kwam daar het bericht bij dat hij overstapt van NOS Nieuws naar NOS Sport. Nu komt daar dus de presentatie van Met het Mes op Tafel bij. 'De smoking is bij de stomerij geweest en de bar is ook weer aangevuld. Ik heb een aantal kandidaten al zien proefspelen en het belooft een heerlijk seizoen te worden. Misschien ga ik wel zingen', aldus Van der Zandt.

Van der Zandt deed als student mee aan de quiz. Hij behaalde in 1998 de finale, maar kwam één goed antwoord tekort om 20.000 gulden te winnen. Met het Mes op Tafel was voorheen een wekelijkse quiz, maar wordt dit seizoen elke maandag tot en met donderdag uitgezonden op NPO2.